Sophie Kawecki

Kielentarkastaja (ruotsiksi), kääntäjä, paleografi

Fokus4 Lina-Enlund

Yritykseni nimi on Idelhöjd ja sijaitsee Inkoossa, Etelä-Suomessa. Minun nimeni on Sophie Kawecki ja olen koulutukseltani fiosofian maisteri. Pääaineena opiskelin pohjoismaiden historiaa ja olen myös opiskellut mm ruotsia ja muita humanistisia aineita Åbo Akademissa. Örebron yliopistossa Ruotsissa opiskelin media- ja viestintätiedettä (medie- och kommunikationsvetenskap).

Ennen kuin ryhdyin kokoaikaiseksi omayrittäjäksi olen työskennellyt mm kustannustoimittajana, suunnittelijana, asiakaspalvelijana ja tuntiopettajana. Vuodesta 2012 toimin Västnyländsk årsbokin toimittajana.

Käännän suomesta ruotsiksi, teen ruotsinkielisten tekstien kielentarkastusta ja oikolukua ja autan vanhojen, historiallisten (ruotsinkielisten) käsialojen lukemisessa. Autan myös mielellään vanhojen doumenttejen ymmärtämisessä, eli selitän tarvittaessa ruotsinkielinen sisältö suomenkieliselle. Lisää palveluista löytyy tässä.

Kuvassa pidän Fokus 4 -kirjan käsissäni. Toimin oppikirjan toimittajana ja kuvatoimittajan. Kuva: Lina Enlund

Pohjolan lähellä

Päivän maailmassa pitkät etäisyydet tai maarajat eivät merkitse paljon. Hyvien elektronisten viestintäkanavien ansiosta, on mahdollista minulle työskennellä kotona Etelä-Suomessa vaikka tehtävänantaja asuisi pohjoisessa Suomessa, Pohjoismaissa tai vaikkapa maapallon toisella puolella! Minulle on jo lähetetty tehtäviä Ruotsista ja odotan innolla muita tehtäviä sieltä tai muualta maailmalta.